Претражи овај блог

Популарни постови

Архива чланака

Пратиоци

Prevedi blog

уторак, 18. новембар 2014.

Zadaci - ravnomjerno ubrzano prav.kr.

Ravnomjerno ubrzano pravolinijsko kretanje - zadaci

1. Telo počinje da klizi niz strmu ravan. Za 20s prelazi strmu ravan dužine 50m, a zatim prelazi rastojanje od 80m po horizontalnom putu do zaustavljanja. Odrediti brzinu tela na kraju strme ravni, usporenje na horizontalnom delu puta i srednju brzinu na celom putu. (5m/s, 0,16m/s2, 2,54m/s)
2. Dva tela počnu da se kreću istovremeno ravnomerno ubrzano bez početne brzine, po uzajamno normalnim pravama, ka tački njihovog preseka, O. U trenutku tz=0s  tela se nalaze na rastojanjima  d1=d2=50m od tačke O. Ubrzanje prvog tela je 1m/s2, a drugog 4m/s2. Odrediti rastojanje između tela posle vremena od 8s. (80,05m)
3. Telo se kreće ravnomerno ubrzano. U toku prva dva uzastopna vremenska intervala od po 4s, prelaze puteve pd 24m i 64m. Odrediti početnu brzinu i ubrzanje tela. (v0=15m/s)
4. Zavisnost brzine tela od vremena prikazana je na slici. Naći ukupan pređeni put i srednju brzinu na celom putu. (9km, 15m/s)
???????????????????????????????
5. Dijagram brzine nekog tela prikazan je na slici. Nacrtati odgovarajuću zavisnost ubrzanja od vremena u toku posmatranog vremenskog intervala.
???????????????????????????????

Нема коментара:

Постави коментар